المقادير :
********
نحنتاج الى مخ البقر او الغنم او الابل على حسب المتوفر _ كفتة ( لحم مفروم ) _ 3 حبات طماطم مفرومة _ بصلة صغيرة مفرومة _ قزبر وبقدونس مفرومين _ ثوم مفروم _ فلفلة حلوة مقطعة الى طول او مكعبات _ ملعقة كبيرة طماطم معلبة _ ليمونة حامضة صغيرة الحجم _ زيت زيتون _ ( توابل - ملح - زعفران- كمون -فلفل اسود -فلفل احمر )
********
نحنتاج الى مخ البقر او الغنم او الابل على حسب المتوفر _ كفتة ( لحم مفروم ) _ 3 حبات طماطم مفرومة _ بصلة صغيرة مفرومة _ قزبر وبقدونس مفرومين _ ثوم مفروم _ فلفلة حلوة مقطعة الى طول او مكعبات _ ملعقة كبيرة طماطم معلبة _ ليمونة حامضة صغيرة الحجم _ زيت زيتون _ ( توابل - ملح - زعفران- كمون -فلفل اسود -فلفل احمر )
الطريقة:
********
على نار هادئة نضع الطماطم المفرومة_ نصف كمية البصل المفروم والاخر نضيفه الى الكفتة _ التوابل والزيت والفلفلة الحلوة المقطعة ونترك الطجين يتقلى لمدة ربع ساعة ونضيف المخ والبقدونس والقزبر المفرومين والحامض المقطع الى ارباع _ وعندما ينجع الكل نضيف الكفتة ( اللحم المفروم المضاف اليه القليل من البصل المفروم والتوابل ) نعمل من الخليط كريات صغيرة ونتركها لمدة 5 دقائق ونقدم الطجين ساخنا
بالهنا
********
على نار هادئة نضع الطماطم المفرومة_ نصف كمية البصل المفروم والاخر نضيفه الى الكفتة _ التوابل والزيت والفلفلة الحلوة المقطعة ونترك الطجين يتقلى لمدة ربع ساعة ونضيف المخ والبقدونس والقزبر المفرومين والحامض المقطع الى ارباع _ وعندما ينجع الكل نضيف الكفتة ( اللحم المفروم المضاف اليه القليل من البصل المفروم والتوابل ) نعمل من الخليط كريات صغيرة ونتركها لمدة 5 دقائق ونقدم الطجين ساخنا
بالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق